Në kuadër të progamit ”Edukimi përmes kulturës”, ASHA zhvilloi orën e hapur mësimore me nxënësit e vitit të II-III në shkollën e mesme ‘’Ernest Koliqi’’. Tema e trajtuar “Njohja dhe informimi për trashëgiminë arkeologjike, si sfidë për edukimin, mbrojtjen dhe promovimin nga brezi i ri”, pati si qëllim informimin dhe njohjen e nxënësve për ruajtjen dhe mbrojtjen e Trashëgimisë Arkeologjike në Shqipëri si dhe rolin e institucioneve përgjegjëse. Nxënësit u informuan edhe me mënyrat se si secili nga ne mund të kontribuojë në ruajtjen dhe promovimin e kësaj pasurie. Ky ishte takimi i pestë, i organizuar nga Agjencia e Shërbimit Arkeologjik, i cili do të vijohet me takime të tjera informuese në disa prej gjimnazeve dhe shkollave 9-vjeçare të Tiranës.

 

33734900_1688293457914654_2427515537174036480_o       33854857_1688293237914676_6237338252429230080_o

33834421_1688293334581333_3688310617208258560_o 33833399_1688293434581323_3138934315220467712_o 33768762_1688293341247999_1948591284549582848_o

33768374_1688293244581342_6273040988415983616_o 33748354_1688293531247980_3534816655077015552_o 33744681_1688293464581320_4069019301464506368_o

33734909_1688293317914668_5486900972103925760_o 33734900_1688293457914654_2427515537174036480_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>